Predstavljene "Nevere" Tomislava Gospodnetića

Katedra Čakavskog sabora Cres - Lošinj je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Malom Lošinju tiskala još jedno vrijedno izdanje, knjigu Nevere. Roman o otoku autora Tomislava Gospodnetića. Kao što je sugerirano u podnaslovu, priča je to o previranjima na Lošinju tijekom 20. stoljeća, ispripovijedana kroz sudbinu Bepa Jadrošića i njegove obitelji.  

Predstavljanje knjige održano je 13. veljače 2019. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Mali Lošinj na kojem su, uz autora, govorile i profesorica hrvatskog jezika Mirjana Čović te profesorica povijesti Lidija Kosmos koja je dala povijesni okvir radnje romana. Predstavljanje je moderirao predsjednik Katedre Julijano Sokolić, ujedno i autor predgovora knjige. Program je uveličala i klapa Čikat. 

Tomislav Gospodnetić rođen je 1944. godine u El Shattu (Egipat),  odrastao je na Braču, a u Mali Lošinj došao je 1969. godine kao profesor hrvatskog jezika i povijesti te je kasnije bio dugogodišnji ravnatelj srednje škole Ambroza Haračića. Osnivač je Amaterskog kazališta „Josip Antun Kraljić“ koje ove godine obilježava 40 godina postojanja, a 1990. godine utemeljio je Ogranak Matice hrvatske čiji je i danas predsjednik. 

 

Joomla templates by a4joomla