Marta Fazlić dobitnica godišnje nagrade Grada Malog Lošinja za 2021. godinu

 

Marta Fazlić, dugogodišnja članica Katedre Čakavskog sabora Cres- Lošinj i od 2007. godine članica njenog Upravnog odbora, dobila je godišnju nagradu Grada Malog Lošinja za 2021. godinu. Marta Fazlić rođena je u Rijeci 1964. godine. Osnovnu školu pohađala je u Malom Lošinju, a srednju školu u Malom Lošinju i Rovinju. Godine 1988. diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu nakon čega se zaposlila u Jadranci d. d. na poslovima marketinga. Od 1996. godine direktorica je i glavna urednica Radija Mali Lošinj - Radija Jadranka. Aktivna je u podizanju ekološke svijesti, za što je dobila nagradu Ministarstva zaštite okoliša.

Poseban doprinos njegovanju čakavske besede i otočne baštine dala je kao autorica i voditeljica emisije Frižimenula koja se na Radio Jadranci emitira od 1997. godine i za koju je 2003. godine dobila nagradu Zlatni mikrofon Hrvatske udruge radija i novina. Autorica je i knjige Nonina otočna kuharica koja je tiskana u dva izdanja.

 

Nagrada joj je dodijeljena na svečanoj sjednici koja se povodom Dana Grada Malog Lošinja 11. studenog održala u Muzeju Apoksiomena. Nagradu su joj uručili predsjednik Gradskog vijeća Dubravko Devčić i gradonačelnica Ana Kučić, a u zahvali je pozvala na njegovanje čakavice poručivši okupljenima „Neka vas ne bude sran govorit po našu“.

 

Čestitke Marti Fazlić!

 

Joomla templates by a4joomla